TURNERINGSBADMINTON UNGDOM

Turneringsbadminton for børn findes i tre forskellige sammenhænge:

  • Begynderturneringer
  • Holdturnering
  • Individuelle turneringer


Begynderturneringer

I samarbejde med DGI holder vi i IBB i løbet af året som regel to 'begynderturneringer'.

Ved begynderturneringer bliver børn og forældre introduceret til badmintonkampe og de basale regler. Der spilles typisk kampe på tid, og deltagere kan ikke blive slået ud af turneringen. Alle spiller lige mange kampe mod forskellige modstandere. 

For begyndere som aldrig har deltaget i en turnering er begynderturneringer en rigtigt god måde at komme i gang på.

Når du har spillet en eller to begynderturneringer er du typisk klar til at prøve kræfter med individuelle turneringer.

Tilmelding - Man tilmelder man sig gennem DGI's hjemmeside. Du finder begynderturneringer der foregår i IBB i Holdsportkalenderen - her er der også et direkte link til tilmeldingen i DGI. 

Holdturnering

Holdturneringen dækker alle spillere i dansk badminton, lige fra nybegyndere til avanceret eliterække.

IBB spiller holdkampe i den københavnske del af den danske holdturnering. Holdkampe er en fantastisk måde at dyrke fællesskabet i en ellers individuel sport.

Et ungdomshold består af 4-8 spillere, som sammen spiller en holdkamp mod en anden klub. En holdkamp består f.eks. af 4 singler og 2 doubler. Det hold som vinder flest af de 6 singler og doubler vinder holdkampen. Gennem sæsonen møder hvert hold 5-7 andre hold fra andre klubber i en pulje af hold med spillere på samme alder og niveau. 


Sidst på sæsonen står der et vinderhold tilbage, som inviteres til at spille med i Danmarksmesterskaberne for Hold mod tilsvarende hold fra andre dele af landet.

Tilmelding - Al tilmelding af hold til holdturneringen sørger klubben for.

Klubben gør sit bedste for at stille et passende antal hold i de rigtige årgange og niveauer. Deltagelsesgebyr for holdturneringen betaler klubben, så det er gratis for alle medlemmer at deltage i holdturneringen.

Til gengæld har klubben brug for forældrenes hjælp. Vi har nemlig mange hold, og halvdelen af kampene foregår på udebane i andre klubber, som regel i Københavnsområdet. 

Det betyder at der er et hold for alle børn der ønsker at prøve kræfter med holdkamp. Tag fat i din træner, hvis du gerne vil prøve at spille med, så finder de et passende hold du kan være på. Hvis du som forælder har lyst til at være holdleder, eller blot chauffør til en udekamp, så tag fat i os eller dit barns træner.

Individuelle turneringer

I stort set alle de weekender, hvor der ikke er holdkampe, afholder klubber over hele landet åbne individuelle turneringer. Så det er altid muligt at komme ud at spille turnering.

Turneringerne er så smart indrettet, at de spilles i forskellige rækker, så du altid møder spillere der er på samme alder og badminton-tekniske udviklingstrin som dig selv.

Nybegyndere starter i D-rækken. Efter et stykke tid og nogle vundne kampe bevæger spillerne sig så op i C-rækken. Herefter kan man i takt med sin udvikling bevæge sig op i rækkerne, B-række, A-række, M-række  (mester) og E-række (elite).

Alle spillede kampe indgår i beregningen af en placering på den landsdækkende rangliste. Her har alle aktive spillere en placering, startende fra nybegynderen på 6-7 år op til de danske spillere i verdenseliten. Så lige så snart du går i gang med at spille turneringer kan du se hvor mange spillere du skal forbi før du er klar til at bide skeer med f.eks. Mia Blichfeldt eller Viktor Axelsen.

I IBB udvælger vi hvert år 4-5 turneringer i løbet af en sæson, hvor vi tager afsted som mange som muligt. Her har vi sat en af vores trænere på, som vil tage med som vejleder og coach. Du finder de udvalgte turneringer i Holdsportkalenderen.


Tilmelding - Sæsonplanen indeholder alle individuelle turneringer i Danmark. I sæsonplanen på badmintonplayer.dk kan du søge turneringer frem i hele landet.   

Turneringer udbydes i følgende årgange:

U9 - født i 2015 eller yngre

U11 - født i 2013 -2014 

U13 - født i 2011-2012 

U15 - født i 2009-2010 

U17/U19 - født i 2005-2008

Der bruges i årgangene rækkebogstaver som betegner spillernes niveau fra begyndere til erfarne spillere: D-række , C-række, B-række, A-række, M-række (Mester) og E-række (Elite). 


De bedste rækker i hver årgange er U9 D, U11 A, U13 M, U15 E, U17 E og U19 E.

Årgang og rækkebogstav fremgår af spillerprofilen, og så søger man i sæsonplanen simpelthen efter turneringer, der udbyder den årgang og række der passer til barnets specifikke niveau.

På badmintonplayer.dk finder man i øvrigt også alle holdkampe og den landsdækkende rangliste.

For at tilmelde en spiller skal to 'profiler' være på plads i badmintonplayer

  1. En bruger
  2. En spiller

Brugerprofilen bruger man til at logge ind på badmintonplayer og til at betale for tilmeldinger med.  Spillerprofilen er den spiller, som man tilmelder til turneringer. Spillerprofilen består blot af navn og fødselsdato på spilleren. Spillerprofilen er unik, da alle spillede kampe og spillerens ranglisteplacering er tilknyttet spillerprofilen.

For spillere der har været med i f.eks. holdturneringen eller en klubtur til en turnering, har klubben typisk allerede oprettet en spillerprofil.